به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر محمد اسماعیل نیا عصر امروز در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت مرغداری، دامپروری، شیلات و آبزیان در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر سرانه مصرف آبزیان در کشور بیش از هفت کیلو است که این رقم در دنیا به 5/16کیلو می رسد و در چنین شرایطی افزایش مصرف مواد لبنی و فرآورده های آبزی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از کشت 88 نوع محصول در استان خبرداد و افزود: هفت میلیون و 600 هزار تن تولیدات سالیانه در حوزه زراعت و باغداری و آبزیان از جمله امتیازات خراسان رضوی محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: 11 میلیون و 700 هزار واحد دامی در استان فعال است که هشت هزار و 200 راس آن را دام سبک تشکیل می دهد و تا کنون 350 هزار دام سبک خریداری شده که از این تعداد 205 هزار دام ذبح شده اند و 150 هزار راس نیز به صورت امانت توسط بخش خصوصی مدیریت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، همچنین از ارائه تسهیلات ویژه به افرادی که در بخش خصوصی اقدام به مدیریت دام به صورت امانی بپردازند خبر داد.
اسماعیل نیا با اشاره به 1/ 31 درصد سهم بخش کشاورزی در اشتغال استان اظهار داشت: خراسان رضوی با تولید 635 هزار تن شیر دارای رتبه دوم تولید شیر در کشور بوده و 9 درصد سهم تولیدات کشور را تامین می کند و علاوه بر آن در بخش تولید تخم مرغ نیز با 78 هزار تن تولید و اختصاص 12 در صد سهم تولیدات کشوری ، رتبه سوم را در کشور داراست و در تولید گوشت مرغ نیز با 78 هزار و 800 تن تولید 10 در صد نیاز کشور را تامین می کند.
وی یادآور شد: 10 هزار و 44 مرکز آبزی پروری که شامل پنج هزار چشمه قنات و دو هزار و 400 رشته چشمه و 100 رودخانه دائمی و فصلی می شود در استان وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به سرمازدگیهای سال گذشته تصریح کرد: سرمازدگی سال گذشته و وجود 55 روز یخبندان باعث به وجود آمدن 51 سانتی متر یخ زدگی در خاک شد که این رقم 21 سانتی متر بیش از میانگین 30 سال گذشته است.
وی اظهار داشت: در همین راستا دولت چهار هزار و 500 هزار میلیارد تومان از صندوق ذخیره ارزی برداشت کرد که سهم قابل توجهی از آن به خراسان رضوی تعلق گرفت.
اسماعیل نیا همچنین از موفقیت استان در زمینه تولید کنسانتره خبر داد و گفت: در این بخش نیز 420 هزار تن کنسانتره تولید شده که خوشبختانه عملکرد استان مدل موفقی برای سایر استانهاست.
وی با اشاره به کیفیت برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت مرغداری، دامپروری، شیلات و آبزیان اظهار داشت: با توجه به اینکه نمایشگاه بهترین قطب توسعه به شمار می رود و باعث سرعت بخشیدن به اهداف توسعه است و خوشبختانه مجموعه تولیدات دامی استان به روندی رسیده که توان برگزاری نمایشگاههای تخصصی را دارد بنابراین می توان از پتانسیل های موجود در نمایشگاه برای رشد هرچه ببیشتر صنعت دامپروری و کشاورزی بهره برد.
چهارمین نمایشگاه صنعت مرغداری، دامپروری و آبزیان تا 7 مرداد در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد دایر است.
نظر شما